Concabella i Ratera

Previous
 • Vista aèria de Concabella

  El nucli del poble, on destaca, al centre, l’edificació de l’imponent castell.

 • El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió

  Museu realitzat amb les més modernes tecnologies visuals, auditives i didàctiques, que no us podeu perdre.

 • Els secans de Lleida

  Exposició permanent que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels secans de Lleida.

 • Els sembrats a l’hivern

  A l’hivern, els camps mostren un verd intens, preludi de la primavera.

 • La Font del Castell

  Una de les fonts, restaurada, d’on l’aigua ha brollat al llarg dels anys.

 • Una posta de sol a l’estiu

  Una imatge val més que mil paraules i una posta de sol a l’estiu us deixarà bocabadats.

 • La porta de la rectoria

  Detall de la porta de l’antiga rectoria, al costat de l’església, que palesa el pas inexorable del temps.

Next

Notícies

09
Desembre

El Castell de Concabella acull l’actuació de l’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura el dia 4 de gener

Notícies

L’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura, dirigida per Favio Chávez, actuarà el dia 4 de gener al Castell de Concabella. Els músics són noies i nois que viuen a la comunitat instal·lada a l’entorn de l’abocador de Cateura, el més gran d’Asunción (Paraguai), i toquen amb instruments fets amb materials recollits en aquest abocador. Ara estan de gira per tot el món i tenim la sort d’acollir-los a Concabella, l’única actuació que faran a Catalunya.

L’objectiu de l’orquestra és formar, a través de la música, nens i joves que viuen a la comunitat de Cateura en condicions de vulnerabilitat i exclusió social. En el seu repertori interpreten música clàssica, folklòrica, paraguaiana, cançons dels Beatles o de Frank Sinatra, entre d’altres.

La filharmònica de l’abocador és el títol d’un multipremiat documental que va emetre TV3 sobre aquesta formació. Es tracta d’una història sobre el poder transformador de la música en un entorn de pobresa i contaminació ambiental. En podeu veure el tràiler en aquest enllaç: https://vimeo.com/171117264

Per saber-ne més coses podeu consultar el seu web: http://www.recycledorchestracateura.com/

 

Llegiu-ne més

23
Gener

Arrenca l’Any Pedrolo

Notícies

Enguany es commemora el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo i Sánchez de Molina. Poeta, dramaturg, contista, novel·lista, articulista i traductor, va néixer l’1 d’abril del 1918 al castell de l’Aranyó.

L’Any Pedrolo té com a objectiu principal donar a conèixer l’autèntica dimensió de la figura de Manuel de Pedrolo, un dels noms clau de la literatura catalana del segle XX. A banda de la reedició d’una vintena dels seus llibres i d’una biografia a càrrec de Bel Zaballa, s’han organitzat activitats molt variades: congressos, serà present en molts festivals de novel·la negra, tindrà el seu espai a la Vila del Llibre de Cervera, l’Ajuntament de Tàrrega museïtzarà la seva casa al carrer Major i a l’Aranyó s’hi instal·larà una estàtua, entre moltíssimes d’altres. I, evidentment, podeu visitar l’Espai Pedrolo del Castell de Concabella per aprofundir la seva trajectòria vital i literària.

La Segarra TV en va emetre un reportatge i va venir a visitar-nos a l’Espai Pedrolo. Aquí el teniu:í

Any Pedrolo

 

Llegiu-ne més

10
Gener

‘Concabella sota el domini de Sant Jeroni de la Murtra. Segle XV’

Notícies

El dissabte 13 de gener, a les 18.00 hores, Carles Díaz Martí, doctor en Història per la Universitat de Barcelona, impartirà la conferència “Concabella sota el domini de Sant Jeroni de la Murtra (segle XV)”.

Sant Jeroni de la Murtra és un monestir jerònim situat a Badalona. El seu fundador, el mercader barceloní Bertran Nicolau, li va donar el lloc de Concabella i Gra com a part del seu sosteniment econòmic. Per aquesta raó, els frares jerònims foren els titulars d’aquesta senyoria des de 1413 fins a la venda a Violant de Cabrera i Rodrigo de Bobadilla el 1477. Durant aquest temps, els jerònims feren de Concabella un centre econòmic, especialment entre el 1433 i el 1465. Gràcies a la documentació conservada d’aquest monestir, han pervingut moltes notícies d’aquesta relació dels frares amb aquesta localitat.

Llegiu-ne més

23
Setembre

Presentació del Festival de Música

Notícies

El XII Festival de Música Castell de Concabella ja té cartell: consistirà en tres concerts de música de cambra que es faran els dies 8, 15 i 22 d’octubre. El conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Armengol; l’alcalde del municipi dels Plans de Sió, Xavier Pintó, i els membres de la junta de l’associació cultural Amics del Castell de Concabella el van presentar el divendres 19 de setembre al Castell de Concabella.

El plat fort del Festival serà l’estrena, el 22 d’octubre, del Doble concert per a flauta, violí i cordes de Salvador Brotons, encarregat expressament per a l’ocasió pels Amics del Castell de Concabella. El mestre Brotons vindrà a dirigir-lo, en un programa que interpretaran l’Orquestra del Festival de Concabella, formada per joves músics de les nostres terres, juntament amb Enric Ribalta (flauta) i Anna Urpina (violí).

Els Amics del Castell de Concabella han engegat un Verkami per sufragar una part del cost d’aquesta composició. Si aquest Verkami reïx, es farà una preestrena del Doble concert exclusiva per als mecenes el divendres 21 d’octubre (juntament amb Puigsoliu de J. Serra i la Serenata per a cordes, opus 48 de Txaikovski).

El 8 d’octubre hi haurà un recital de la jove virtuosa clarinetista catalana Juncal Salada Codina, acompanyada al piano per María Alonso-Allende. El 15 d’octubre actuarà el Trio de Corda del Liceu, amb Liviu Morna, violí; Duccio Beluffi, viola, i Cristoforo Pestalozzi, violoncel.

El Festival d’enguany segueix la línia de qualitat dels festivals anteriors, amb la novetat de proposar l’estrena d’una obra amb la voluntat d’engrandir el repertori.

Llegiu-ne més

04
Desembre

19
Novembre