Concabella i Ratera

Previous
 • Vista aèria de Concabella

  El nucli del poble, on destaca, al centre, l’edificació de l’imponent castell.

 • El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió

  Museu realitzat amb les més modernes tecnologies visuals, auditives i didàctiques, que no us podeu perdre.

 • Els secans de Lleida

  Exposició permanent que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels secans de Lleida.

 • Els sembrats a l’hivern

  A l’hivern, els camps mostren un verd intens, preludi de la primavera.

 • La Font del Castell

  Una de les fonts, restaurada, d’on l’aigua ha brollat al llarg dels anys.

 • Una posta de sol a l’estiu

  Una imatge val més que mil paraules i una posta de sol a l’estiu us deixarà bocabadats.

 • La porta de la rectoria

  Detall de la porta de l’antiga rectoria, al costat de l’església, que palesa el pas inexorable del temps.

Next

Presentació del Festival de Música

El XII Festival de Música Castell de Concabella ja té cartell: consistirà en tres concerts de música de cambra que es faran els dies 8, 15 i 22 d’octubre. El conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Armengol; l’alcalde del municipi dels Plans de Sió, Xavier Pintó, i els membres de la junta de l’associació cultural Amics del Castell de Concabella el van presentar el divendres 19 de setembre al Castell de Concabella.

El plat fort del Festival serà l’estrena, el 22 d’octubre, del Doble concert per a flauta, violí i cordes de Salvador Brotons, encarregat expressament per a l’ocasió pels Amics del Castell de Concabella. El mestre Brotons vindrà a dirigir-lo, en un programa que interpretaran l’Orquestra del Festival de Concabella, formada per joves músics de les nostres terres, juntament amb Enric Ribalta (flauta) i Anna Urpina (violí).

Els Amics del Castell de Concabella han engegat un Verkami per sufragar una part del cost d’aquesta composició. Si aquest Verkami reïx, es farà una preestrena del Doble concert exclusiva per als mecenes el divendres 21 d’octubre (juntament amb Puigsoliu de J. Serra i la Serenata per a cordes, opus 48 de Txaikovski).

El 8 d’octubre hi haurà un recital de la jove virtuosa clarinetista catalana Juncal Salada Codina, acompanyada al piano per María Alonso-Allende. El 15 d’octubre actuarà el Trio de Corda del Liceu, amb Liviu Morna, violí; Duccio Beluffi, viola, i Cristoforo Pestalozzi, violoncel.

El Festival d’enguany segueix la línia de qualitat dels festivals anteriors, amb la novetat de proposar l’estrena d’una obra amb la voluntat d’engrandir el repertori.