Concabella i Ratera

Previous
 • Vista aèria de Concabella

  El nucli del poble, on destaca, al centre, l’edificació de l’imponent castell.

 • El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió

  Museu realitzat amb les més modernes tecnologies visuals, auditives i didàctiques, que no us podeu perdre.

 • Els secans de Lleida

  Exposició permanent que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels secans de Lleida.

 • Els sembrats a l’hivern

  A l’hivern, els camps mostren un verd intens, preludi de la primavera.

 • La Font del Castell

  Una de les fonts, restaurada, d’on l’aigua ha brollat al llarg dels anys.

 • Una posta de sol a l’estiu

  Una imatge val més que mil paraules i una posta de sol a l’estiu us deixarà bocabadats.

 • La porta de la rectoria

  Detall de la porta de l’antiga rectoria, al costat de l’església, que palesa el pas inexorable del temps.

Next

Blog

20
Octubre

26
Febrer

17
Febrer

Concert memorable d’Albert Sanz Trio dins del III JazzConcabella

Blog

Albert Sanz Trio va actuar el dissabte 16 de febrer al Castell de Concabella. El concert s’emmarca dins de la tercera edició del JazzConcabella, festival organitzat per l’associació cultural Amics del Castell de Concabella i l’Ajuntament dels Plans de Sió.

La banda està formada per Albert Sanz, piano; Jordi Rossy, bateria i vibràfon; i Masa Kamaguchi, contrabaix.

El pianista valencià Albert Sanz acaba d’enregistrar un nou disc amb la secció rítmica del primer trio de Brad Mehldau: amb Larry Grenadier al contrabaix i Jordi Rossy a la bateria. Un repertori i un format que han estrenat al Jamboree i a Concabella amb la participació del contrabaixista Masa Kamaguchi i el retorn puntual de Jordi Rossy a la bateria, que l’alterna amb el seu nou instrument, el vibràfon. Tres autèntics primeres espases del jazz que es factura al nostre país amb clara projecció internacional van protagonitzar un concert memorable.

Francesc García, de La Segarra TV, n’ha fet el següent reportatge:

https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/destacada/45989/exit-dassistencia-a-la-segon-cita-del-concabella-jazz/2951.html

 

Llegiu-ne més

06
Gener

Èxit del concert de l’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura

Blog

05-01-2019

L’Orquestra d’Instruments Reciclats de Cateura va actuar al Castell de Concabella el 4 de gener. La sala polivalent es va omplir de gom a gom de gent vinguda d’arreu en les dues sessions que es van celebrar, a les 17.00 i a les 20.00 hores.

Els mitjans de comunicació se n’han fet ressò.

TV3

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/la-filharmonica-de-labocador-porta-els-seus-instruments-reciclats-a-concabella/video/5810803/#.XDDOUrWovdd.whatsapp

Segarra TV

https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/destacada/45989/un-concert-amb-instruments-reciclats-omple-de-public-el-castell-de-concabella/2894.html

 

Llegiu-ne més

13
Desembre

‘Pedrolo, revelat negre’, un projecte fotogràfic de Miquel Traveria i Georgina Gorriz

Blog

13-12-2018

L’exposició Pedrolo, revelat negre, un projecte fotogràfic dels sabadellencs Miquel Traveria i Georgina Gorriz amb motiu de la celebració de l’Any Pedrolo, es pot visitar al Castell de Concabella fins al dia 17 de febrer. Es tracta d’una recreació en imatges de les novel·les de gènere negre Joc brut i L’inspector fa tard. Totes les imatges, a excepció d’una, són en blanc i negre.

 Joc brut, una de les novel·les més conegudes i reeditades de Manuel de Pedrolo després de Mecanoscrit del segon origen, va ser publicada per primer cop l’any 1965 a la col·lecció La Cua de Palla, que dirigia l’escriptor de l’Aranyó. L’han recreat amb un total de 14 fotografies. L’inspector fa tard és una obra breu escrita el 1953 però que no surt publicada fins al 1960. La col·lecció consta de 12 fotografies.

Albert Morales, de Segarra TV, n’ha fet un reportatge que es pot veure en el següent enllaç:

https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/actualitat/45959/manuel-de-pedrolo-dels-llibres-a-la-fotografia/2868.html

 

Miquel Traveria, Adelais de Pedrolo i Georgina Gorriz el dia 2 de desembre, data de la inauguració de l’exposició.

 

foto Miquel Traveria

foto Miquel Traveria

Llegiu-ne més

04
Maig

Clausura del II JazzConcabella

Blog

04-05-2018

Els dies 10 de febrer, 24 de març i 29 d’abril es va celebrar la segona edició del JazzConcabella. Enguany ha comptat amb un cartell de luxe, amb figures del jazz internacional. La Segarra TV es va fer ressò de l’últim concert.

https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/actualitat/45959/concabella-clou-el-festival-de-jazz-amb-axit-daassistancia/2540.html

 

 

Llegiu-ne més

14
Juny

Exposició ‘Cara a cara’, de Nomar Guixé

Blog

14-06-2017

L’artista de Puigverd d’Agramunt Nomar Guixé exposarà del 7 de maig al 30 de juliol la seva nova proposta Cara a cara al Castell de Concabella. Es tracta d’un mostra en la qual Guixé treu a la llum una sèrie de quadres pintats amb les pròpies mans, on els rostres humans en són els protagonistes. D’aquesta manera, el creador de Puigverd fa palesa la seva pròpia empremta i sorprèn novament amb una exposició lliure de tècnica i mètode, on la visceralitat, la sinceritat i l’espontaneïtat arriben de forma colpidora als ulls de l’espectador.

 

‘CARA A CARA’

 

Per Damià Vicens (periodista cultural)

Un clàssic és un llibre que no cessa i que mai acaba de dir el que ha de dir. De la mateixa manera, Nomar Guixé continua expressant-se des del país del qual mai se’n va, l’art; un univers particular que, com a Robinson Crusoe a la seva illa deserta, li ha brindat l’oportunitat de desenvolupar-se durant tota la seva trajectòria artística, iniciada fa més de trenta anys.

Guixé ens presenta ara la seva nova exposició Cara a cara, en la qual mostra que el lloc més fascinant sobre la Terra és el rostre humà. De la mateixa manera que els actors es treuen les seves disfresses, màscares i maquillatges després de la funció, el creador de Puigverd deixa que surti allò fonamental i natural en les seves representacions. Cada rostre ens fa obrir els ulls i sembla que ens digui atriboladament: “Si no sabeu llegir la meva mirada, no servirà de res que intenti parlar-vos.”

A diferència de la majoria d’artistes contemporanis, esclaus de la tècnica, Nomar Guixé actua altra volta lluny de qualsevol mètode o raonament, utilitzant les pròpies mans per pintar. Els seus dits és converteixen en amputacions del pinzell. D’aquesta manera, els traços acrílics esdevenen purs i directes, i en cada empremta hi aflora un llenguatge. Viscerals, directes i sensuals són les seves pinzellades, sabedores que si el cor pensés deixaria de bategar.

I què ens expressen les cares que l’artista presenta? Ens traslladen cap a un futur obscur? Què volen dir aquesta sèrie de rostres, aparentment durs? I els petons que es fan, són sinònim d’amor? Tot això ho descobrirà la mirada de l’espectador. Però sigui com sigui, una cosa queda ben clara: els ulls de totes les cares que dibuixa Nomar Guixé són grans. Grans perquè encara són capaços d’emocionar-se, de plorar. I això, avui en dia, és ja tota una esperança. Com aquesta exposició.

 

Podeu veure el reportatge que va fer Albert Morales de l’exposició a Segarra TV:

https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/actualitat/45959/art-innovador-al-castell-de-concabella/930.html

 

 

Llegiu-ne més

13
Febrer

I JazzConcabella

Blog

13-02-2017

Segarra TV va ser present al concert de la banda barcelonina Aishah Davis Quintet, el dissabte 11 de febrer, i se n’ha fet ressò. Aquí teniu el reportatge:

I JazzConcabella

Llegiu-ne més

05
Setembre

Estrena del ‘Doble concert per a flauta, violí i cordes’ de Salvador Brotons

Blog

05-09-2016

Els Amics del Castell de Concabella han engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per poder finançar una composició que han encarregat al compositor i director d’orquestra Salvador Brotons, que s’estrenarà en el marc del XII Festival de Música Castell de Concabella. Si s’aconsegueix portar a terme aquest projecte, se’n farà una preestrena en exclusiva per als mecenes de Verkami el divendres 21 d’octubre. Tots sou convidats a participar-hi.

http://www.verkami.com/locale/ca/projects/15590-estrena-del-doble-concert-per-a-flauta-violi-i-cordes-de-salvador-brotons

 

Llegiu-ne més

05
Setembre

Inaugurada l’exposició ‘Solcs de memòria’

Blog

05-09-2016

‘Solcs de memòria’, l’exposició del fotògraf local Ramon Aldomà, va ser inaugurada el diumenge 4 de setembre. Consta de 29 retrats en blanc i negre d’altres tants veïns de més de 70 anys de Concabella i Ratera. El Ramon, en una iniciativa que va partir d’ell mateix, en el transcurs de l’últim any s’ha dedicat a immortalitzar la gent gran d’aquests dos pobles. Ha estat un projecte engrescador, emotiu i bonic, però també llarg i laboriós, en el qual s’ha implicat l’associació cultural Amics del Castell de Concabella des del primer moment. La mostra, que es pot veure fins al dia 27 de novembre, també vol ser un homenatge a aquestes grans persones que tant han fet per Concabella i Ratera. Les fotos passaran a formar part del fons d’imatges dels Amics del Castell.

 

Llegiu-ne més