Concabella i Ratera

Previous
 • Vista aèria de Concabella

  El nucli del poble, on destaca, al centre, l’edificació de l’imponent castell.

 • El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió

  Museu realitzat amb les més modernes tecnologies visuals, auditives i didàctiques, que no us podeu perdre.

 • Els secans de Lleida

  Exposició permanent que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels secans de Lleida.

 • Els sembrats a l’hivern

  A l’hivern, els camps mostren un verd intens, preludi de la primavera.

 • La Font del Castell

  Una de les fonts, restaurada, d’on l’aigua ha brollat al llarg dels anys.

 • Una posta de sol a l’estiu

  Una imatge val més que mil paraules i una posta de sol a l’estiu us deixarà bocabadats.

 • La porta de la rectoria

  Detall de la porta de l’antiga rectoria, al costat de l’església, que palesa el pas inexorable del temps.

Next

Notícies

13
febrer

I JazzConcabella

Notícies

Segarra TV va ser present al concert de la banda barcelonina Aishah Davis Quintet, el dissabte 11 de febrer, i se n’ha fet ressò. Aquí teniu el reportatge:

I JazzConcabella

Llegiu-ne més

23
setembre

Presentació del Festival de Música

Notícies

El XII Festival de Música Castell de Concabella ja té cartell: consistirà en tres concerts de música de cambra que es faran els dies 8, 15 i 22 d’octubre. El conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Armengol; l’alcalde del municipi dels Plans de Sió, Xavier Pintó, i els membres de la junta de l’associació cultural Amics del Castell de Concabella el van presentar el divendres 19 de setembre al Castell de Concabella.

El plat fort del Festival serà l’estrena, el 22 d’octubre, del Doble concert per a flauta, violí i cordes de Salvador Brotons, encarregat expressament per a l’ocasió pels Amics del Castell de Concabella. El mestre Brotons vindrà a dirigir-lo, en un programa que interpretaran l’Orquestra del Festival de Concabella, formada per joves músics de les nostres terres, juntament amb Enric Ribalta (flauta) i Anna Urpina (violí).

Els Amics del Castell de Concabella han engegat un Verkami per sufragar una part del cost d’aquesta composició. Si aquest Verkami reïx, es farà una preestrena del Doble concert exclusiva per als mecenes el divendres 21 d’octubre (juntament amb Puigsoliu de J. Serra i la Serenata per a cordes, opus 48 de Txaikovski).

El 8 d’octubre hi haurà un recital de la jove virtuosa clarinetista catalana Juncal Salada Codina, acompanyada al piano per María Alonso-Allende. El 15 d’octubre actuarà el Trio de Corda del Liceu, amb Liviu Morna, violí; Duccio Beluffi, viola, i Cristoforo Pestalozzi, violoncel.

El Festival d’enguany segueix la línia de qualitat dels festivals anteriors, amb la novetat de proposar l’estrena d’una obra amb la voluntat d’engrandir el repertori.

Llegiu-ne més

05
setembre

Estrena del ‘Doble concert per a flauta, violí i cordes’ de Salvador Brotons

Notícies

Els Amics del Castell de Concabella han engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per poder finançar una composició que han encarregat al compositor i director d’orquestra Salvador Brotons, que s’estrenarà en el marc del XII Festival de Música Castell de Concabella. Si s’aconsegueix portar a terme aquest projecte, se’n farà una preestrena en exclusiva per als mecenes de Verkami el divendres 21 d’octubre. Tots sou convidats a participar-hi.

http://www.verkami.com/locale/ca/projects/15590-estrena-del-doble-concert-per-a-flauta-violi-i-cordes-de-salvador-brotons

 

Llegiu-ne més

05
setembre

Inaugurada l’exposició ‘Solcs de memòria’

Notícies

 

‘Solcs de memòria’, l’exposició del fotògraf local Ramon Aldomà, va ser inaugurada el diumenge 4 de setembre. Consta de 29 retrats en blanc i negre d’altres tants veïns de més de 70 anys de Concabella i Ratera. El Ramon, en una iniciativa que va partir d’ell mateix, en el transcurs de l’últim any s’ha dedicat a immortalitzar la gent gran d’aquests dos pobles. Ha estat un projecte engrescador, emotiu i bonic, però també llarg i laboriós, en el qual s’ha implicat l’associació cultural Amics del Castell de Concabella des del primer moment. La mostra, que es pot veure fins al dia 27 de novembre, també vol ser un homenatge a aquestes grans persones que tant han fet per Concabella i Ratera. Les fotos passaran a formar part del fons d’imatges dels Amics del Castell.

 

Llegiu-ne més

04
desembre

19
novembre