Concabella i Ratera

Previous
 • Vista aèria de Concabella

  El nucli del poble, on destaca, al centre, l’edificació de l’imponent castell.

 • El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió

  Museu realitzat amb les més modernes tecnologies visuals, auditives i didàctiques, que no us podeu perdre.

 • Els secans de Lleida

  Exposició permanent que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels secans de Lleida.

 • Els sembrats a l’hivern

  A l’hivern, els camps mostren un verd intens, preludi de la primavera.

 • La Font del Castell

  Una de les fonts, restaurada, d’on l’aigua ha brollat al llarg dels anys.

 • Una posta de sol a l’estiu

  Una imatge val més que mil paraules i una posta de sol a l’estiu us deixarà bocabadats.

 • La porta de la rectoria

  Detall de la porta de l’antiga rectoria, al costat de l’església, que palesa el pas inexorable del temps.

Next

Edició 2012

 

Va tenir lloc els dies 6 i 27 d’oct. i 10 de nov. 2012

RESUM

El  VIII Festival de Música del Castell de Concabella, va donar novament  vida a aquest castell recentment restaurat.
El programa que vam preparar per a aquesta edició tenia un altíssim nivell artístic, la qual cosa ens omple de satisfacció.
Va està format íntegrament per músics catalans o bé que tenen una forta vinculació professional amb Catalunya i, a més, la majoria són molt joves.
Aquesta edició, com les anteriors, també va constar de tres concerts de música de cambra. En el primer concert escoltàrem un trio de flautes format per Claudi Arimany, Júlia Gállego i Enric Ribalta. En el segon, les Solistes de la Camerata de la Schubertíada: Cati Reus, violí; Anna Puig, viola i Laia Puig, violoncel. Finalment, en el tercer, i com a cloenda del festival, Alba Ventura, en un recital de piano.
El fet que aquesta nova edició hagi estat possible en el context de la greu crisi que patim només pot tenir una explicació: la generositat. La generositat dels músics (l’Alba Ventura va actuar en benefici d’Aldees Infantils SOS de Catalunya); de l’alcalde del municipi, senyor Adrià Marquilles; de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; dels amics i mecenes del festival; dels nostres col•laboradors desinteressats i anònims; i molt especialment dels nostres oients que any rere any ens fan confiança i ens honren amb la seva assistència i sense els quals aquest festival no tindria sentit.
Donen les més afectuoses gràcies a tots els que ens vareu acompanyar en aquell apassionant viatge musical.

 

La reedició del festival de música 2011, va tenir un gran èxit de públic i crítica

Els passats 1, 8 i 15 d’octubre de 2011 vam celebrar el VII Festival de Música del Castell de Concabella. Després de tants mesos de preparació i d’esforç, ara és el moment d’analitzar els resultats per treure’n conclusions.

L’1 d’octubre van actuar Toni Marsol, baríton, Josep Ferrer, baix i Jordi Castellà, pianista, tots ells ben coneguts en les nostres terres. Van oferir un magnífic recital que va repassar els duets d’òperes més famosos per a baríton i baix. Abans de cada duet van explicar quin era el desenvolupament de l’acció, de manera que el públic es podia situar perfectament en l’òpera. Amb la seva gran categoria musical i la seva simpatia es van posar el públic a la butxaca des del primer moment, i van evidenciar per què els seus noms sonen cada vegada més en el panorama musical.

El festival va continuar el 8 d’octubre, amb la participació de Claudi Arimany, flautista, Enric Ribalta, flautista i Michel Wagemans, pianista. Una vegada més, el gran músic català Claudi Arimany va acudir a la seva cita de Concabella. Aquesta conjunció sempre ha funcionat molt bé i el públic, coneixedor com és del seu art, va tornar a omplir la sala del castell de gom a gom. El concert va comptar amb la presència del Sr. Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, i del Sr. Adrià Marquilles, alcalde dels Plans de Sió i president del Consell Comarcal de la Segarra. Inicialment estava prevista l’actuació del pianista americà John Ritter, llegenda viva del piano i vell amic de Rampal i Arimany, però un contratemps a úlitma hora li va impedir de fer el viatge des dels Estats Units. Esperem que en el futur puguem gaudir de la seva música i de la seva màgia. Michel Wagemans, gran pianista belga afincat a Catalunya des de fa molts anys, es va fer càrrec del piano. Juntament amb el cèlebre Arimany i amb el jove Ribalta van oferir-nos un programa molt interessant. A la primera part van interpretar dues meravelles del repertori clàssic, de Johann Christoph Friedrich Bach i de Mozart; i a la segona dues obres romàntiques, de Kuhlau i Doppler, i tres ragtimes de Joplin, aquests últims amb un ritme molt viu i sincopat. El concert va ser fabulós, i la comunió amb el públic va ser evident una altra vegada.

Finalment, el quartet de saxòfons Slap Quartet va cloure el festival el 15 d’octubre. Format per quatre joves saxofonistes catalans (Julián Álvarez, saxo soprano, Carla Obach, saxo alt, Raül Viana, saxo tenor i Patrícia Martínez, saxo baríton), van demostrar que la joventut no està renyida amb la maduresa musical si es té el talent i la disciplina necessaris. Van oferir un programa molt variat, integrant una gran quantitat d’estils, que va donar una bona idea de les possibilitats que pot oferir aquest conjunt. La seva interpretació va ser molt reeixida, tal com ho va palesar l’entusiasme dels oients.

Davant del gran augment de públic assistent i de les crítiques tan favorables que hem rebut per la proposta d’enguany, des de l’Associació de Veïns encarem el futur amb il·lusió i amb passió, però també amb responsabilitat. Volem agrair la generositat del públic, dels nombrosos amics i mecenes que té el festival i de les institucions públiques (Ajuntament dels Plans de Sió, Consell Comarcal de la Segarra, Diputació de Lleida), sense l’ajut dels quals aquest festival seria del tot impossible. I també volem correspondre a la confiança que any rere any dipositeu en nosaltres, fent un festival de qualitat que contribueix a difondre la música, amb el desig que cohesioni la nostra societat i, en definitiva, millori la nostra vida. Així que moltes gràcies a tothom i per molts anys!